SPC upisala Stepinca crvenim slovom među svece

SPC upisala Stepinca crvenim slovom među svece @ Srbija Danas

SPC upisala Stepinca crvenim slovom među svece @ Srbija Danas

Topla braća

Zaključak mešovite komisije Srpske patrijaršije i Hrvatske biskupske komisije o ulozi Alojzija Stepinca tokom rata je da su sve crkve na prostoru NDH, bile izložene progonu, i da su imale svoje mučenike. Ovaj prećutni ton odobravanja znači da su vrata njegovom proglašenju za sveca, potpuno otvorena, i da SPC neće praviti dalje probleme u tom procesu, i pored toga što su odredbe sporazuma prekršene, jer arhive Vatikana za istraživače sa Srpske strane nisu otvorene. Kako je patrijarh na službenom putu u Americi, a članovi komisije se još nisu vratili iz Rima, ostaje samo da se špekuliše šta je razlog prećutnog odobravanja proglašenju Stepinca za sveca, čoveka koji je aminovao pokrštavanje 250.000 Srba, i bio upoznat sa zločinima i logorima za egzekuciju. Sledeći put kada pogledate u crkvenom kalendaru crveno slovo, možete se prisetiti naših vladika kako žive od našeg novca, koji dobijaju za krštenja, venčanja, slave, kako od našeg novca dobijaju penzije, zdravstveno osiguranje, kako se voze u novim A8 ili Mercedesom, i kako za sve te naše novce, svecima proglašavaju najveće zločince nad sopstvenim narodom. Amin.
Apis

Podelite na društvenu mrežu

3 Comments

Add a Comment
  1. Vladike SPC! Jebo vam pas oca i mater lopovsku i idiotsku! Pišam vam se na bradu koju non stop gladite, pizda vam materina glupava!

  2. Sve naplaćuju, nema više tu ni crkve ni vere. Ove sve treba raščiniti i poslati u partiju jer i oni su postali poslušnici. Obrijati poskidati mantije i u rudnik da vrate sve.

  3. Da su bili pametni nisu trebali ni da prave pitanje, koga briga za Vatikan, sta oni misle i koga ce da proglase za sveca ovako su majmuni napravili medvedju uslugu nama i ispalo je da je on stvarno neduzan odnosno svojom ulogom u svemu tome su dali legitimitet toj demonskoj predstavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *