Patološko laganje – Nedam medicinske sestre Nemcima, a DRŽAVA ORGANIZUJE ODLAZAK U NEMAČKU (VIDEO)

Predsenik SNSa Aleksandar Vučić se na veoma drzak način gostujući u Ćirilici obratio javnosti rečima „Nedam Nemačkom ministru zdravstva naše medicinske sestre.


Ta predstava za javnost je nažalost daleko od istine. Predsednik Srbije svesno obmanjuje javnost jer činjenice govore nešto sasvim drugo.
Naša nacionalna služba za zapošljavanje, organizuje konkurse za obuku i zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj.
Raspisani konkursi za medicinske sestre i tehničare stoje objavljeni na sajtu NSZa.


Konkursi su deo projekta „Triple Win“. Projekat „Triple Win“ je deo Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, i radi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj zaključenog 2013. godine između Savezne službe za zapošljavanje Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Srbije.


Zainteresovani medicinski radnici mogu da se prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a kroz ovaj projekat za odlazak na rad u Nemačku mogu da konkurišu isključivo oni sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom i završenim stručnim ispitom.


Prema podacima sindikata, iz Srbije godišnje odlazi oko 800 medicinskih sestara i 750 lekara, najviše interventnih kardiologa, radiologa i anesteziologa. „Triple Win“ projekat nalazi posao isključivo za medicinske sestre i tehničare, opšteg i pedijatrijskog smera, a godišnje na ovaj način posao pronađe oko 110 ljudi, što znači da je dosad zaposlenje u Nemačkoj našlo ukupno oko 660 medicinara.


A predsedniku SNSa je po običaju istina nepoznata kategorija.

 Objavljeni konkurs u NSZ

 

Podelite na društvenu mrežu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *